BALYOZ PLANI İDDİALARI
"Ortada karanlık iddialar var. Çirkin, kirli bir senaryo var. Ancak umut veren, bu senaryonun açık açık tartışılması, özgürce eleştirilmesidir. Türkiye bunu konuşurken ana muhalefet partisinin meselenin üzerini örtemeye çalıştığına şahit oluyoruz.
Sayın Baykal, Bu planların tek hedefi AK Parti iktidarı değildir, Türk demokrasisidir. Bir kez olsun demokrasiyi, hukuku, sivil siyaseti savun. Sayın Baykal bırak ucuz hesapları, bir kez olsun halkın hakkını savun. Bizi devletin kurumlarıyla çatışma içine sokmak isteyenler var. Bu ülkenin bütün kurumları bir ve beraber. Milletimizin kazanımlarını hassas bir şekilde korumak durumdayız.
Bu bir koltuk kavgası değildir. Bu Türkiye'nin hak ve hukukunu geliştirme meselesidir. Baykal'ın takındığı tavır tarihe kara bir leke olarak yazılacaktır. Gerek Ergenekon davası konusunda gerekse darbe iddiaları konusunda Baykal'ın laflarını hatırlatmak isterim. Bu sıfatlar ne için kullanılıyor? Bir dava için, darbe iddiaları için kullanılıyor. Daha da öteye giderek Ergenekon'un avukatı olduğunu söyledi.
Tarih kimin nerede durduğunu, neyi savunduğunu gösterecek. Bizi mağdur rolü oynamakla suçlananlara sesleniyorum. AK Parti hiç bir zaman mağdur rolü oynamamış, oynamayacaktır. Tam tersine AK Parti eski partilerin yaptığı gibi başını öne eğmemiştir.
Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz dedik. milletin başını öne eğdirecek hiçbir girişimde AK Parti'yi bulamazsınız. Bir kısım çıkıyor Silahlı Kuvvetler'i yıpratıyorsunuz diyor, bir başkası çıkıyor niye üzerine gitmiyorsunuz diye bize gaz vermeye çalışıyor, bir başkası çıkıyor tepeden tırnağa hükümete bindiriyor.
DEMOKRATİK AÇILIM
Kimse tehdit olarak görülemez. Kimse etnik veya dini kökeni nedeniyle potansiyel suçlu ilan edilemez. Eğer bu kişiler illegal faaliyetlerde bulunur ancak o zaman hukuk çerçevesinde değerlendirmeye alınır. Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen bağımsız mahkemlerde yargılanır ve cezasını alır.
Neden bugün diye soranlara cevabımız: Şartlar bugün olgunlaşmıştır. Bugün yazanlara soralım. On yıl öncesinde köşende böyle bir şey yazabiliyor muydunuz? Ferman buyurdunuz efendim diyordunuz. Bu süreç kurumlarımızla işbirliği, iletişim, koordinasyon içerisinde yürüyor. Açılım süreci adı altında Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Terörü en geniş anlamıyla tartışıyoruz. Ekonomik sorunları Doğu-Batı ayrımı yapmaksınız ele alıyoruz. Sorunlar tüm taraflarla görüşülerek yapılıyor. Devlet ilk kez Alevi vatanadaşlarımızla biraraya geldi. Aynı zamanda Roman vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapılıyor. Araştırmalara göre etnik köken temeliyle en fazla soruna sahip olanlar Romanlardır. Eğer bu ülkeyi yönetiyorsan her bir sorunla uğraşacaksın. O da benim kardeşim, tabii ilgileneceğim. Bunu da bir zenginlik olarak görüyorum. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışla yola koyulduk. Türkiye'de bu zemini tesis eden AK Parti olmuştur. Tüm engellemelere rağmen AK Parti Türkiye'ye buraya taşımıştır. Daha da iyisini yapacağız. Türkiye'nin tıkandığı her engeli bertaraf ederek aydınlık yayınları birlikte inşa edeceğiz.
MHP'NİN GENSORU ÖNERGESİ
MHP gensoru önergesini vererek kendi iktidarları dönemiyle kıyaslamak açısından AK Parti'ye bir fırsat sunmuştur. Gensoru olayının suyu çıktı. İkide bir acaba parlamentoyu nasıl meşgul ederiz mantığıyla bu gensoru veriliyor. Bütün dertleri dostlar alışverişte görsün. Gönlümüz bu ülkede sen ne yaptın sorusuna biz de şunu şunu yaptık demesini bekliyor. Ama söyleyemiyorlar. Beş yıl bu ülkeyi yönetemedi MHP. Hadi kalsaydın ya niye gittin? Bunlarda bu güç bu irade yok, bu anlayış yok. Bunlar atıp tutuyorlar."
İHA








Facebook
Google
Yahoo
Digg
Del.icio.us
Twitter

Erdoğan hakkında şok görüntüler...!
Canlı yayında yumruk şoku
Erdoğan, İstanbul'da sert konuştu
Osman Can'a yumurtalı saldırı
İşte Hamit'in yüzyılın golü! / VİDEO
Kurtlar Vadisi Amerikan basınında 

